Scroll Top
ALEKSANDER

Že od nekdaj ga privlači vse kar je barvito, natančno, estetsko, umetniško, kar ima unikatno noto. Od malega je najraje svoj čas preživljal za papirjem, s svinčnikom, barvicami ali pa je bil v športu.

Kasneje je odkril tudi moč glasbe, zvoka ter izražanje skozenj. Še vedno ga zanima raznovrstni umetniški svet in različne kulture.

V odraščanju se je začel poglabljati v globlji smisel obstoja. V človeško psihološki ter mistični obstoj. Pot ga je vodila skozi lastno trpljenje, razumevanje sebe, iskanje nečesa višjega, hrepenenja, spoznavanju raznih  duhovnih, ezoteričnih smereh. Potrebna je lastna izkušnja, transformacija, ki je prispevala k nadaljnjemu odkrivanju, viziji in drugačni kreativnosti, postojanju.

 

Še vedno raziskuje in se poglablja v brezmejnost stvarstva. S svojim načinom umetnosti želi dodati povsem nove poglede na umetnost, želi se dotakniti kotičkov človekovega razmišljanja, čutenja  in doživljanja barve, oblike, celostne kompozicije slike, nenazadnje nekega sporočila, ki ga prenaša v samo okolico. Povezuje vibracijo skozi sliko, saj sta zvok in slika povezana ter predstavlja doživljanje nekega prostora na vseh nivojih. Združuje več načinov slikanja.

 

Opazimo lahko predvsem moderni stil prepleten s pridihom misticizma, svete geometrije, prav tako se vidi abstrakcija. Pri ustvarjanju se prepušča različnim impulzom, vizijam, odvisno od dogajanja v sami okolici, v svetu, v njemu.

 

Njegova dela bi lahko uvrstili pod vizionarsko umetnost.
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.