ALEKSANDER

Že od nekdaj ga privlači vse kar ima svojo noto, vse kar je barvito, natančno, estetsko, umetniško. Od malega najraje svoj čas preživlja za papirjem, s svinčnikom, barvicami. Kasneje je spoznaval in še spoznava tudi glasbeni, umetniški, kulturni svet.

V odraščanju se je začel poglabljati v smisel obstoja. V človeško psihološki ter mistični obstoj. Pot ga je vodila skozi lastno trpljenje, iskanje, hrepenenje po raznih  duhovnih, ezoteričnih smereh, skozi lastne transformacije, lastne izkušnje, ki so prispevale k lastnemu razvoju, nadaljni viziji in drugačni kreativnosti.

 

Še vedno raziskuje in se poglablja v brezmejnost stvarstva. S svojim odtisom umetnosti želi dodati povsem nove poglede na umetnost, predramiti želi drugačen način razmišljanja in doživljanja barve, oblike, slike, kompozicje, sporočila in izkušnjo same slike oziroma kreacije. Povezuje tudi zvok skozi sliko in predstavlja doživljanje nekega prostora, oblike skozi zvok , saj sta zvok in slika medsebojno prepletena. Združuje več načinov slikanja.

 

Opazimo lahko predvsem moderni stil prepleten s pridihom misticizma, svete geometrije, pravtako se vidi vpliv klasicizma ter abstrakcije. Pri ustvarjanju se prepušča različnim impulzom, odvisno od dogajanja v njemu in v sami okolici, v svetu. Navdihujejo ga tudi različni drugi umetniki vseh vrst.

 

Njegova dela bi lahko uvrstili pod vizionarsko umetnost.
Free wind
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.